

با توجه به نیاز های مالی مجلات برای بقای خود، استفاده از روش های درآمد زایی یک امر طبیعی می باشد. بسیاری از مجلات علمی به سازمان ها و یا دانشگاه های معتبر جهانی وابسته هستند و ضمن دریافت بودجه چاپ مقالات را بصورت رایگان انجام می دهند، در مقابل نیز مجلات غیر وابسته و یا غیر وابسته مالی نیز با دریافت مبلغی جهت چاپ و داوری مقاله و از سوی دیگر دریافت هزینه دسترسی به نسخه کامل مقالات (Full Text) نسبت به تامین منابع مالی خود اقدام مینمایند.
هزینه هایی که از محققان جهت چاپ مقالات در نشریات دریافت میگردد:
-هزینه دسترسی رایگان یا Open Access
با پرداخت این هزینه مقاله شما بصورت رایگان در دسترس عموم قرار خواهد گرفت و مجله بابت دسترسی به این مقاله وجهی دریافت نخواهد کرد. این گزینه ضمن اجازه دسترسی ساده تر به مقاله شما، شانس ارجاعات (Citation) را افزایش می دهد.
-هزینه رسیدگی به مقالات یا Processing Fee یا Submission Fee
-هزینه داوری سریع
گاهی زمان رسیدگی به مقالات بصورت عادی بین 3 تا 6 ماه بطول می انجامد، در چنین مواردی مجلات با دریافت هزینه ای بابت داوری سریع در زمان کمتری به مقالات رسیدگی خواهند کرد. لطفا دقت فرمایید داوری سریع به معنی پذیرش مقاله شما در مجله نمی باشد!
-هزینه انتشار
گاهی مجلات پس از تایید مقالات هزینه ای بابت چاپ مقاله نیز بصورت جداگانه دریافت می کنند.
چگونه می توان هزینه چاپ مقاله را کاهش داد؟
بدون شک تألیف و گردآوری یک مقاله از همان آغاز هزینه های بسیاری را برای تهیه کنندگان به ارمغان دارد! درست است که در برابر ارزش علمی مقاله ناچیز است اما نمی توان از آن ها چشم پوشی کرد. خوشبختانه راه های زیادی برای کاهش هزینه نوشتن یک مقاله وجود دارد که در اینجا به بررسی کاهش هزینه مقاله در مرحله چاپ می پردازیم.
یکی از راه های کاهش هزینه چاپ مقاله در برخی مجلات گزینه Waive است. Waive به معنای درخواست تخفیف برای پرداخت هزینه چاپ مقاله می باشد. نویسندگان می بایست نامه ای را به این مضمون به مجله ارسال، و با ذکر دلایل خود برای تخفیف، از مجله در خواست Waive کنند. حتی گاهی می توان درخواست Full Waive نیز مطرح کرد.
راه دیگر قراردادی است که WHO با انجمن نشریات علوم پزشکی منعقد کرده است. هدف از انعقاد این قراداد ایجاد تسهیلاتی برای محققین جهان سوم جهت چاپ نتایج پژوهش های انجام شده در این کشورها بوده است. به این ترتیب نشریات علوم پزشکی به نویسندگان جهان سوم از طریق این قرارداد در قالب Solitary grunt تخفیف هایی اعطا می نماید. اما متاسفانه یا خوشبختانه در طبقه بندی سازمان بهداشت جهانی ایران جزء کشورهای جهان سوم قرار نگرفته است.
برای پذیرش و چاپ مقالات آی اس آی اینجا کلیک کنید.